Voor leden

AB Oost is opgericht in 1963 als Coöperatieve Vereniging Agrarische Bedrijfsverzorging. De belangrijkste doelstelling was het waarborgen van de continuïteit op het agrarische bedrijf van de leden. Bij ziekte of arbeidsongeschiktheid werd een beroep gedaan op een medewerker van de coöperatieve vereniging. Door als leden samen te werken versterkten de agrarische ondernemers hun bedrijf. Dat is nog steeds de kern van wat wij doen: samenwerken en elkaar versterken. Zo komen we tot goede oplossingen op het gebied van arbeid.

Coöperatief platform

Het lidmaatschap

Het lidmaatschap brengt u interessante voordelen. Zo ontvangt u korting op tarieven voor specialistische diensten en kunt u deelnemen aan de Reductieregeling. Bent u eenmaal lid van AB Oost, dan kunt u gebruik maken van diensten zoals de Agro-AOV, Agrazorg etc. 

Naar lidmaatschapsvoordelen

De Ledenraad

De Ledenraad van AB Oost vertegenwoordigt de belangen van alle leden van AB Oost en weet wat er onder hen leeft. Sinds 2015 biedt de Ledenraad plaats aan 21 leden; 15 vanuit de Agri-sector en 6 vanuit de Food en aanpalende sectoren.

Naar Ledenraad

De Reductieregeling

Als lid van AB Oost kunt u ook gebruik maken van de Reductieregeling. Met de Reductieregeling is de continuïteit van uw bedrijfsvoering gewaarborgd. Het werk gaat door en uw inkomen blijft op peil, ook bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. De Reductieregeling van coöperatie AB Oost biedt al 50 jaar uitkomst. Door deel te nemen bent u bij ziekte of arbeidsongeschiktheid verzekerd van hulp. Dat is een hele zorg minder. Niet voor niets nemen zo’n tienduizend agrarische ondernemers deel aan de Reductieregeling van AB Oost.

Meer over de Reductieregeling

De Agro-AOV

Dé praktische arbeidsongeschiktheidsverzekering voor agrarisch ondernemers. Boeren en tuinders onderscheiden zich in mentaliteit en door ondernemerschap. Dat vraagt om een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering. Die AOV is er voor leden van AB Oost: de Agro-AOV. Dochteronderneming AB Oost Zorg en Zekerheid ontwikkelde een AOV die past bij de dagelijkse praktijk in de agrarische sector. De Agro-AOV sluit naadloos aan op de ziektehulpregeling.

Meer over de Agro-AOV

Lid worden van AB Oost

Bekijk ook onze flyer "een krachtige coöperatie voor Agri & Food". Daarin leest u alle informatie nog eens na. Heeft u vragen? Dan staan onze flexconsultants u graag te woord. Neem contact op met de AB Oost vestiging in uw regio, of vul het contactformulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.